Blankfein, director general al bancii, a primit pentru anul trecut actiuni in valoare de 13,3 milioane de dolari. Valoarea actiunilor, restrictionate in functie de performantele bancii in perioada urmatoare, este cu 90% peste cea a titlurilor primite in 2011 si reprezinta maximul pentru seful Goldman Sachs de la declansarea crizei financiare.

In total, Goldman Sachs a acordat in aceasta saptamana actiuni in valoare de aproape 100 de milioane de dolari celor mai importanti 12 directori.

Banca a raportat recent profit net de 7,48 miliarde de dolari pentru anul trecut, in urcare cu 68% fata de anul anterior.

In 2008, an care a marcat declansarea crizei financiare la nivel global, Blankfein nu a primit salariu sau actiuni, dar a incasat 41 milioane de dolari, ca urmare a unor pachete de compensatii si alte activitati. In 2007, a incasat 79,3 milioane de dolari, inclusiv un bonus de 67,9 milioane de dolari.

Cel mai bine platit director dintre cele mai mari sase banci americane a fost in 2011 seful JPMorgan, James Dimon, cu 23,1 milioane de dolari.