Oficialii de la Protectia Consumatorilor, institutie care a promovat in vara ordonanta intr-o forma extrem de favorabila consumatorilor, provocand vii nemultumiri in mediul bancar, se declara insa "optimisti" si spun ca situatia se poate schimba.

"E doar un amendament al unei comisii, am mai avut un precedent si s-a revenit la situatia initala. Abia dupa ce va intra in plen se va hotari daca OUG 50 ramane in forma promovata de noi sau pleaca mai departe la promulgare in forma modificata. Dar chiar si la pro-mulgare se poate schimba situatia in favoarea consumatorilor", a declarat Constantin Cerbulescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

Intrebat daca votul dat miercuri de deputati reprezinta o pierdere pentru cele patru milioane de romani cu credite, Cerbulescu a asigurat ca ANPC sustine in continuare actul normativ in forma initiala. "Vreau sa fim moderati si sa nu speriem consumatorii, sa creada ca Guvernul si ANPC e in situatia de a face un pas inapoi", a adaugat presedintele ANPC, care a subliniat ca ordonanta creditelor este inca in vigoare.

Citeste continuarea in Gandul!