Credit Suisse, una dintre bancile investigate, a trimis deja date bancare autoritatile de la Washington, dar nu a furnizat informatii legate de clientii sai. Si asta pentru ca dezvaluirea unor informatii confidentiale ar insemna "tradarea" secretului bancar elvetian, potrivit unui ziar local citat de Reuters.

Vineri, Reuters scria ca SUA vrea sa forteze aproape 12 banci internationale, printre care si cele elvetiene, sa dezvaluie identitatea clientilor americani evazionisti. Elvetia a trimit deja americanilor un numar estimativ al cetatenilor care s-au folosit de conturi secrete pentru a evita plata taxelor intre 2002 si 2010. Nu se stie cate persoane s-au sustras de la plata taxelor, insa oficialii americani suspecteaza ca acestia au zeci de miliarde de dolari in conturi ascunse si chiar mai mult.

In iulie, Departamentul de Justitie american a trimis o scrisoare bancii Credit Suisse, a doua cea mai mare institutie financiara din Elvetia, pentru a-i instiinta pe oficiali ca banca este sub investigatie. In plus, alte banci vizate sunt HSBC, dar si mici banci din cantoanele elvetiene precum Basler Kantonalbank, Wegelinsi Julius Baer.

Citeste si

Cum se pregateste Germania de un eventual faliment al Greciei. Ce masuri de austeritate a luat statul elen

Casele de lux ale celebritatilor. Cat costa locuintele private ale lui Richard Branson sau Jerry Seinfeld GALERIE FOTO