Calificativele pentru credite pe termen lung au fost coborate cu o treapta, la "Aa3", iar cel al Societe Generale la "A1". Moody's a revuizuit in scadere si calificativele individuale ale celor trei banci. 

"Conditiile de lichiditate si finantare s-au deteriorat semnificativ. Probabilitatea ca bancile sa se confrunte cu noi presiuni in privinta finantarii a crescut, odata cu inrautatirea crizei datoriilor din Europa", se arata in comunicatul Moody's. 

Cele trei banci isi mentin in continuare o "probabilitate ridicata" de sprijin din partea statului in caz ca ar avea nevoie de sprijin, a adaugat agentia.

Standard & Poor’s a pus sub supraveghere ratingurile bancilor europene, inclusiv BNP Paribas, Societe Generale, Groupe BPCE si Credit Agricole, pentru o posibila retrogradare miercuri, odata cu plasarea sub supraveghere a calificativelor suverane pentru 15 tari din zona euro. 

Cele mai mari opt fonduri americane active pe piata monetara au redus plasamentele la bancile franceze cu 68% in noiembrie, de la 11,7 miliarde de dolari la 5,56 miliarde de dolari, si au ales sa faca afaceri cu institutii de credit din Elvetia, Canada sau Japonia. 

Societe Generale controleaza in Romania grupul BRD.