BNR precizeaza in sondaj, realizat in randul primelor 10 banci dupa cota de piata aferenta creditarii companiilor si populatiei, ca cererea de credite ipotecare s-a mentinut in ultimele trei luni ale anului trecut aproximativ la acelasi nivel din trimestrul anterior

"Situatia economica incerta si evolutia pietei imobiliare alimenteaza caracterul preventiv al populatiei. Pentru primul trimestru din acest an, asteptarile bancilor raman in teritoriul pozitiv, dar se situeaza pe o panta descrescatoare", se arata in raportul BNR.

BNR noteaza ca, in timp ce procentul net al bancilor care au considerat necesara inasprirea normelor de creditare la creditele de consum a ramas ridicat (45%), in cazul creditelor destinate achizitiei de locuinte si terenuri, aportul de restrictivitate a fost scazut la nivelul sectorului bancar (sub 10%).

"Asteptarile pentru primul trimestru indica o usoara relaxare a standardelor pentru creditele imobiliare, pentru prima data in aproape doi ani", se mentioneaza in raport.

Citeste mai mult AICI pe www.mediafax.ro!