"Unii spun ca am iesit din recesiune destul de tarziu. Poate. Dar am iesit cu cele mai mici costuri, ceea ce inseamna ca ne-am creat conditiile pentru o relansare economica solida. Stiu ca sunt opinii in partid pentru o reducere a ritmului transformarilor, al reformelor, pentru a castiga un electorat pe care vi se pare ca nu-l mai aveti. Eu va spun un singur lucru: daca va opriti, pierdeti!", le-a spus Traian Basescu participantilor la Conventia Nationala a PDL.

El le-a mai spus democrat-liberalilor ca a se opri din reforme ar fi "cea mai mare eroare".

"In calitate de sef al statului, va cer sa continuati procesul de transformare a statului. Acum, cand stim ce trebuie sa facem, ar fi pacat sa nu cotinuati, a continua inseamna si a avea taria sa priviti la sondaje si sa spuneti: mergem inainte. Romanii au inceput sa inteleaga ce ati facut si, mai mult decat atat, au inceput sa inteleaga ca, inainte de a avea o Romanie sociala, trebuie sa ai o Romanie performanta. Romania nu mai suporta jumatati de masura si are nevoie de politicieni responsabili, care sa duca lucrurile pana la capat. Daca va opriti, n-aveti nicio sansa sa castigati alegerile din 2012", a adaugat Traian Basescu.

Presedintele Traian Basescu a estimat, totodata, o crestere economica mai mare decat cea prognozata pentru acest an.

"Cred ca anul acesta vom avea o crestere economica putin mai mare decat cea estimata, de 1,5%. Ma uitam cu cata durere in suflet si cu cata negare era ieri toata lumea suparata ca cifrele arata ca am fi iesit din recesiune. Era o disperare. Este un succes faptul ca am iesit din recesiune pentru ca ei au suportat cele mai grele masuri, si eu ori de cate ori o sa am ocazia o sa le cer scuze ca a trebuit sa luam aceste masuri", a apreciat Basescu.

Seful statului si-a incheiat discursul de la PDLcu voce tremuranda si cu lacrimi in ochi

Presedintele Traian Basescu si-a incheiat discursul cu vocea tremuranda si cu lacrimi in ochi, spunandu-le democrat-liberalilor ca la finalul zilei, dupa numararea voturilor, sa ramana impreuna.

"Mi-as dori mult ca aceasta Conventie sa nu creeze dubii asupra determinarii acestui partid de a continua. Aveti responsabilitatea de a continua linia politica de pana acum, aveti responsabilitatea de a da semnalul responsabilitatii pentru tara si aveti obligatia ca diseara, dupa ce se numara voturile, sa ramaneti impreuna", le-a spus Basescu democrat-liberalilor, in finalul discursului sau, avand vocea tremuranda, ca si la inceputul discursului, dar si lacrimi in ochi.

El a adaugat ca in sala Unirii a Palatului Parlamentului, unde se desfasoara alegerile interne din PDL, are o amintire frumoasa si una urata.

"Am o amintire frumoasa si una urata. Aici s-a desfasurat Conventia din 2001, cand am castigat presedintia, in competitie cu Petre Roman si cu Simona Marinescu. A fost un moment de satisfactie politica", a continuat seful statului.

El a precizat ca momentul de instatisfactie a fost cand i-a intins mana "celui care a pierdut", iar acesta i-a intors spatele.

"Sa nu faceti asta diseara!", a mai spus Traian Basescu.