El a spus ca noile guverne din Grecia si Italia au misiunea de a scoate tarile din criza.

"Este solutia disperarii, in care partidele nu mai au curaj sau nu mai pot sa scoata tara din criza", a spus Basescu, la postul public de televiziune.

El a tinut sa sublinieze ca o perspectiva absolut indezirabila este esecul tehnocratilor. Basescu a explicat ca politicienii pot avea solutii de iesire din criza sacrificand voturi, dar tehnocratii nu au ce sa sacrifice.

Basescu a mentionat, intrebat cum comenteaza nominalizarea unui economist apreciat in domeniul academic in fruntea Guvernului de la Roma, ca nu este o garantie de succes un economist renumit desemnat ca premier. El a dat ca exemplu, reluand afirmatii mai vechi, cazurile ministrilor Cosea si Daianu, sustinand ca acestia au avut rezultate zero in Guvern desi au renume indiscutabil de economisti.

Pe de alta parte, Basescu a spus ca nu crede ca Italia va intra in insolventa, pentru ca aceasta tara are o economie puternica si performanta.

Presedintele Traian Basescu a declarat, la TVR, comentand situatia economica din Europa, ca bancile au prins guvernele la colt si le executa fara mila, mentionand ca exista riscul si pentru Romania, dar tara noastra si-a luat masurile de precautie.

El a precizat ca Romania si-a luat masuri de precautie. "Noua ne-ar fi fost mult mai greu sa ne finantam datoriile si deficitul daca nu aveam acordul cu FMI", a insistat el.

Presedintele a mentionat ca din aceste motive, Romania a incercat sa iasa si pe alte piete.