"Daca noi implementam programul pe care l-am convenit cu Fondul, de reducere a cheltuielilor bugetului de stat, vom ramane cu un deficit de 6,8% anul acesta. Vom avea acord cu FMI si dincolo de aproximativ 3 miliarde de euro pe care ii mai primim pana la sfarsitul anului, de la FMI si UE, ar mai trebui sa imprumutam de pe piata diferenta pana la 8,8 miliarde, asta inseamna deficit de 6,8% din produsul intern brut", a spus Traian Basescu, potrivit Mediafax.

"Deci ar mai trebui sa mai imprumutam inca circa 5 miliarde de euro, dar in conditii de acord cu FMI", a afirmat presedintele.

El a adaugat ca in lipsa acordului cu institutiile internationale Romania ar fi avut un deficit de 9,1% din PIB, adica 11,7 miliarde de euro.

Basescu a rugat "oamenii veseli din politica", presa, lumea sindicala, din lumea de afaceri, sa spuna cum ar putea sa imprumute Romania 11,7 miliarde de euro.

In urma negocierilor cu FMI, autoritatile romane au propus, ca masuri pentru incadrarea intr-un deficit bugetar de 6,8% din PIB in 2010, reducerea fondului de salarii bugetare cu 25%, a pensiilor cu 15% si o scadere masiva a subventiilor, in loc de majorarea semnificativa a principalelor taxe, respectiv cota unica si TVA.