Intrebat daca Romania are nevoie doar de 5,7 miliarde de euro pentru anul viitor, Traian Basescu a raspuns: "Bineinteles ca nu. In principal acesta va fi deficitul. Ori, trebuie sa imprumutam sa acoperim deficitul, noi trebuie sa ne platim dobanzile la creditele pe care le avem pana acum. Orice analiza economica arata ca Romania plateste dobanzi cam 5% din venitul bugetului de stat, ceea ce insa este rezonabil daca reusim sa ne mentinem aici, sa facem imprumuturi pe termen mediu si lung, si nu pe termen scurt, pentru 30 de zile, 60 de zile sau 6 luni. Avem si 1,4 miliarde de euro de rambursat la credite. Nu este o suma pe care Romania sa nu o poata rambursa, deci, marea noastra problema este finantarea deficitului".

Seful statului a criticat din nou masurile luate in 2007-2008.

"Pentru ce am facut in 2007-2008 si efectul ca am ajuns intr-o situatie foarte grea in 2009, Romania si-a pierdut credibilitatea in ochii finantelor internationale si atunci solutia este sa ramanem in acord cu Fondul ca un garant alaturi de Guvern ca se va face un program care va aduce echilibru in finantele publice ale Romaniei", a declarat Traian Basescu.

El a propus "romanilor si clasei politice" ca din banii pe care Romania ii va imprumuta anul viitor un sfert sa fie pentru investitii.

Intrebat de unde va imprumuta Romania bani in 2011, el a indicat FMI, UE sau piata libera.