Potrivit unui comunicat de presa remis, joi, Mediafax, in cadrul discutiilor, presedintele Traian Basescu a vorbit despre situatia economica actuala a tarii noastre, subliniind faptul ca Romania este astazi printre cele mai solide tari din Uniunea Europeana in ceea ce priveste stabilitatea macroeconomica.

La randul lor, reprezentantii Consiliului de Afaceri Romano-American i-au multumit presedintelui Traian Basescu pentru deschiderea de care se bucura in tara noastra.

Reprezentantii comunitatii americane de afaceri au evidentiat faptul ca isi doresc mai multa predictibilitate si transparenta din partea administratiei romanesti, conditii absolut necesare pentru ca antreprenorii sa poata face planuri de investitii pe termen lung.

Traian Basescu le-a multumit reprezentantilor antreprenorilor americani pentru contributia pozitiva pe care o au in ceea ce priveste echilibrarea balantei comerciale a Romaniei.

De asemenea, presedintele a afirmat ca Acordul preventiv cu Fondul Monetar International care urmeaza a fi semnat are rolul de a contribui la credibilitatea externa a Romaniei si la continuarea reformelor.