"Daca privim la realitatea de astazi, indiferent ce critici vedeti la adresa Romaniei sau cum ne criticam noi unii pe altii, ca latini suntem, Romania este o tara care de doi ani are crestere economica, de fapt anul acesta va fi al treilea consecutiv cu crestere economica. Nu foarte mare, dar a trecut printr-o perioada foarte grea Romania in 2009-2010, iar acum a iesit din aceasta perioada", a spus Traian Basescu, la intalnirea cu tinerii romani din afara granitelor din tabara de la Sulina, transmite Mediafax.

O mare problema ramane relansarea economic a tarilor din zona Euro, ca Germania si Franta, economia romaneasca depinzand de exporturile in aceste state, a precizat presedintele.

"Suntem optimisti pentru ca avem toate motivele sa fim optimisti, totul e sa stim sa administram bine sansele pe care le avem. Fie ca vorbim de cele interne, Romania este o tara bogata, are aur, are titei, are gaze naturale, are paduri, munti, posibilitatea sa faca turism, fie banii pe care ii primim din afara pentru propria noastra dezvoltare", a spus Basescu. 

Presedintele a mai spus ca Romania va reusi "cu siguranta" sa utilizeze si fondurile nerambursabile de la UE:

"Si eu cred ca Romania isi va valorifica din plin toate sansele, chiar daca suntem nemultumiti. Si vedeti si voi in presa ca folosim prea putin banii nerambursabili pe care ii avem la dispozitie. Dar cu siguranta ii vom utiliza pana la urma pentru ca nu e romanul atat de delasator incat sa nu utilizeze banii pe care ii primeste gratuit".

Traian Basescu nu a dorit sa raspunda intrebarilor jurnalistilor referitoare la sedinta CSAT de vineri si privatizarea CFR Marfa, precum si la faptul ca premierul Victor Ponta nu a fost prezent acolo.