Au fost 27 de state care au rezolvat doua dispute formidabile anterioare. Prima, legata de cifra bugetului. Bugetul care va fi distribuit celor 27 de state este fixat in urma Consiliului, de 933 de miliarde de euro, distribuiti pe cele sase capitole ale bugetului Uniunii. Al doilea element era cel legat de introducerea tratatului fiscal in concluziile Consiliului”, a declarat Traian Basescu.

Contrar titrarilor de pe televiziuni sau a titlurilor din presa, eu afirm ca la ultimul Consiliu European s-a inregistrat un succes. Nu este vorba de niciun esec al Consiliului. Este bine sa intelegem mecanismele europene. Viata noastra in perioada urmatoare depinde de ce se va intampla in Uniunea Europeana. Depinde mai mult decat credem”, a daugat seful statului.

Mai sunt 2 saptamani de campanie si sa nu creada cineva ca se pot numi guverne pe povesti

Traian Basescu a mai declarat ca mai sunt doua saptamani de campanie si "sa nu creada cineva ca se pot numi guverne pe povesti", el mentionand ca este un aberrtisment extrem de serios, pe care-l face public catre partide.

"Fac apel la clasa politica sa abordeze lucrurile importante pentru Romania, fie ca vorbim de revizuirea Constitutiei tinand cont de referendumul din 2009, de crearea de locuri de munca, fie ca vorbim de UE, dar cinstit, de perspectiva bugetului, de obligativitatea ca in mult hulita lege a pensiilor de indexare a pensiilor din 2013. Iar in aceste dezbateri din campanie nu am vazut decat abordari superficiale, de cele mai multe ori mincinoase care nu se adreseaza problemelor serioase", a spus Basescu.

"Mai sunt doua saptamani si sa nu-si imagineze cineva ca se pot numi guverne pe povesti. Este un avertisment extrem de serios pe care il fac public catre partide, ca deocamdata nu am vazut niciun buget pe 2013 sustinut de cei aflati in campanie si care sa justifice guvernarea", a adaugat presedintele.

El a adaugat ca ii cheama pe politiceni sa fie responsabili fata de electoratul caruia ii cer votul: "Incetati sa ma mai implicati in campanie pentru ca ma obligati sa va raspund", a mai spus Traian Basescu.