Potrivit raportului efectuat lunar de BCE in randul a 50 de economisti si experti in prognoza economica, Produsul Intern Brut al zonei euro se va contracta in acest an cu 0,3%, fata de estimarea anterioara de minus 0,2%, scrie The Guardian, preluat de Mediafax.

Miercuri, banca Angliei a modificat prognoza de cerstere economica a Marii Britanii pentru acest an de la plus 0,8% la stagnare. Economia zonei euro a stagnat in primul trimestru al acestui an, dupa o contractie de 0,3% in ultimele trei luni ale anului trecut.

Banca centrala din Franta a anuntat joi ca economia va intra probabil in recesiune in trimestrul al treilea, cu o contractie de 0,1%, similara cu cea estimata pentru perioada aprilie-iunie.

Banca Angliei a revizuit prognoza de crestere economica a Marii Britanii de la 0,8%, cat anticipa in mai, la stagnare, din cauza recesiunii. Economia britanica s-a contractat cu 0,7% in trimestrul al doilea, dupa contractii de 0,3% in primele trei luni ale anului, respectiv ultimul trimestru din 2011.