Weidmann a respins intr-un interviu acordat postului de radio Deutschlandradio Kultur apelurile unor state precum Franta, ca BCE sa intervina mai ferm pentru oprirea crizei.

"Datoria sistemului euro este de a asigura stabilitatea monetara. Atata timp cat este asigurata, ii putem sprijini pe cei responsabili cu stabilitatea financiara si facem acest lucru", a aratat Weidmann, care conduce banca centrala a Germaniei, Bundesbank.

El a aratat ca ceea ce se cere acum BCE este isi depaseasca mandatul stabilit in tratatele Uniunii Europene.

"Nu cred ca zona euro poate castiga incredere daca BCE isi depaseste mandatul sau incalca tratatele europene", a adaugat Weidmann.

Presedintele BCE, Mario Draghi, a cerut vineri guvernelor europene sa grabeasca functionarea Facilitatii Europene de Stabilitate Financiara, ale carei prerogative au fost extinse. El s-a aratat exasperat de progresele lente si a rezistat presiunilor ca BCE sa se implice mai mult in combaterea crizei.

Weidmann crede totodata, ca si cancelarul german Angela Merkel, ca finantarea directa a statelor prin intermediul BCE le-ar descuraja sa faca reforma.

El s-a declarat ferm convins ca o astfel de abordare nu va creste increderea in Europa ci o va distruge.