"Planurile noastre de dezvoltare includ investirea a 20 de milioane de euro pe parcursul a trei ani, printr-un parteneriat solid cu băncile care au facilitat creditul. Ne angajăm să fim un exemplu pentru industria de producţie a hârtiei şi, pe măsură ce intrăm pe noi pieţe, să stabilim un nou standard de dezvoltare etică şi prietenoasă cu mediul, având constant în vedere comunitatea locală şi crearea de noi locuri de muncă într-o industrie robustă, orientată spre oameni", spune Gabriel Stanciu, General Manager al Pehart Tec Group.

Finanţarea va fi utilizată în dezvoltarea celor două fabrici ale companiei din Petreşti (judul Alba) şi Dej (judeţ Cluj). În aceste două locaţii, Pehart intenţionează construirea de noi facilităţi pentru producţia de hârtie, creşterea zonei de converting, investiţii în echipamente de ultimă generaţie pentru creşterea producţiei şi dezvoltarea portofoliului cu noi produse; astfel, compania va crea noi locuri de muncă pentru comunităţile locale din cele două oraşe.

Această facilitate a fost aranjată de un sindicat de bănci, format din Banca Comercială Română, în calitate de Coordonator, Aranjor Principal Mandatat, Agent de Documentaţie, Agent de Facilitate si Garanţii, împreună cu ING Bank NV Amsterdam, Bucharest Branch, Raiffeisen Bank SA şi OTP Bank România SA, în calitate de aranjori principali mandataţi.

Pehart este cel mai mare cel mai mare producător de role industriale de hârtie din Europa de Sud-Est şi cel mai mare convertor de produse de hârtie pentru uz casnic şi industrial din România. Compania s-a dezvoltat de la o afacere antreprenorială la o organizaţie cu un management profesionist, cu o excelentă poziţie geografică pentru a acoperi întreaga regiune, incluzând România, Ungaria, Slovacia, Ucraina, Serbia, Croaţia, Bulgaria şi Grecia.

Pehart operează în două facilităţi de producţie, localizate în Petreşti (jud. Alba) şi Dej (jud. Cluj), având o capacitate de producţie care permite o creştere şi mai mare în conversie. În 2015, Pehart a fost achiziţionat de fondul de private equity Abris Capital Partners.