BCR a semnat, recent, cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului o conventie privind plata dobanzii subventionate aferenta creditelor bancare cu garantie guvernamentala pentru reabilitarea termica a cladirilor de locuit.

Melania Mirea, sefa departamentului dezvoltare afaceri si produse micro si PFA din cadrul BCR, a mentionat ca banca acorda si consiliere pentru intocmirea dosarului de finantare.

Guvernul a decis, la inceputul lunii iulie, ca proprietarii locuintelor incluse in programul de reabilitare termica vor avea posibilitatea sa finanteze lucrarea prin credit bancar contractat cu garantia statului si dobanda subventionata, dupa modelul programului "Prima Casa".

In scopul reducerii consumului de energie in cladirile de locuit, creditele pot fi accesate pentru reabilitarea termica a anvelopei cladirii si a instalatiilor aferente. Sumele pot fi utilizate si pentru repararea sau achizitionarea cu montaj a unei centrale termice de bloc sau pentru o locuinta individuala.

Totodata, pot fi facute lucrari de termo-hidro izolare a acoperisului/terasei, dar si de inlocuire a tamplariei exterioare cu una performanta din punct de vedere energetic.

De asemenea, creditul se acorda si pentru instalarea unor sisteme alternative de asigurare a energiei aferente incalzirii sau iluminatului.

Banca nu percepe niciun alt comision in afara celui de gestiune solicitat de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii.