Pentru o serie de afirmatii jignitoare la adresa femeilor, facute in timpul unei emisiuni la postul Antena 2, din 27 aprilie 2011, CNCD a hotarat - cu cinci votui "pentru" si unul impotriva - amendarea contraventionala a lui Gigi Becali cu 2.000 de lei.

"Amenda se va achita la Primaria sectorului 1 Bucuresti, conform Ordonantei 2/2001 privind regimul contraventiilor. Contravenientul este obligat sa trimita dovada platii catre CNCD", se arata in hotararea Consiliului, care precizeaza ca in termen de 15 zile de la data emiterii, in cazul in care nu e contestata in instanta de contencios administrativ, aceasta "constituie de drept titlu executoriu".

Gigi Becali a refuzat sa plateasca amenda, astfel ca CNCD a cerut Primariei sectorului 1 Bucuresti executarea silita a hotararii emisa in 29 iunie 2011.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a somat public Antena 2 pentru emisiunea "Agentul VIP" din 27 aprilie, in care George Becali, finantatorul echipei FC Steaua, a folosit un limbaj denigrator si discriminator la adresa femeilor care isi insala barbatii, comparativ cu barbatii care isi insala femeile, fara ca moderatorul Cristian Brancu sa intervina convingator.

"Nu sunt adeptul inselaciunii, sa insel. Sunt adeptul sa fii om fidel, dar totusi si tineti minte lucrurile astea: barbatul care insala este smecher, iar femeia care insala este curva", a spus George Becali in emisiune, moment in care Cristian Brancu a intervenit: "Domnul Becali, stati un pic. Femeile poate ne judeca in momentul in care spunem lucrul asta, nu credeti?".

Totusi, ulterior, Becali si-a detaliat convingerile, abordand subiectul in acelasi mod, folosind un limbaj denigrator si discriminator la adresa femeilor.

Citeste si:

Statul a rupt o parte din contractul cu Bechtel. Pretul unui kilometru din Autostrada Transilvania a scazut la jumatate

Banii si femeile, tentatiile sefilor de companii. Cele mai rasunatoare scandaluri cu directori generali celebri FOTO

Banii nu aduc fericirea, dar cumpara antidepresive. Tarile cele mai bogate au si cei mai deprimati locuitori