Bechtel a notificat AJOFM Cluj ca intentioneaza ca din 7 aprilie sa concedieze o mare parte din angajatii de pe santierul Autostrazii Transilvania inca de la inceputul anului.

Presedintele Cartel Alfa Cluj, Liviu Pop, a declarat, pentru incont.ro, ca miercuri sindicatele au o noua intalnire cu administratia de la Bechtel, pentru a gasi solutii de evitare a concedierilor.

Noi avem mandat de la membrii de sindicat sa nu fie concediat niciun om. Propunerea noastra este sa se pastreze 1.000 de angajati, care vor face cei 10 kilometri de autostrada bugetati pentru anul acesta, iar restul sa ii rotim in somaj tehnic pana la sfarsitul anului”, a spus liderul sindical.

Pop a spus ca din cei 1.900 de muncitori, Bechtel vrea sa pastreze in jur de 300.

Directorul AJOFM Cluj, Daniel Don, a spus, la randul lui ca, in cazul in care sindicatele nu dau compania in judecata, o va face institutia pe care o conduce, pentru ca Bechtel nu a respectat legea referitoare la concedierile colective.

Si noi ca intitutie, si ITM-ul avem dreptul sa dam in judecata compania. Ei sustin ca au parcurs pasii legali. Noi le putem demonstra ca nu au respectat legea. Si daca avocatii lor sustin in continuare contrariul, ii vom da in judecata”, a spus Don, pentru incont.ro.

De cealalta parte, Bechtel sustine ca a respectat procedurile privind initierea concedierii colective a circa 1.900 de angajaţi.

"Am primit raportul de la ITM Cluj, pe care acum il analizăm si vom trimite cat de curand un raspuns inspectoratului. Noi am respectat toti pasii legali impusi de procedura de concediere colectiva", a declarat purtatorul de cuvant al Bechtel, Bogdan Sgarcitu, citat de Mediafax.

Nu este prima data cand compania constructoare a Autostrazii Transilvania ameninta cu concedierea tuturor salariatilor. La inceputul anului luasera aceeasi decizie din cauza datoriilor pe care statul le avea catre Bechtel.