Edizione Holding, care detine o participatie de 67% la Benetton, va oferi 4,6 euro pentru fiecare actiune nedetinuta, se arata intr-un comunicat al companiei.

Actiunile Benetton au crescut joi cu pana la 20%, la 4,85 euro pe unitate, in urma anuntului, ceea ce a dus la a doua suspendare a tranzactionarii acestora in decurs de o saptamana. Titlurile Benetton s-au apreciat cu 48% dupa 25 ianuarie, evaluand compania la 854 milioane de euro.

Retragerea actiunilor de pe bursa vor conferi conducerii Benetton "flexibilitatea necesara pe termen mediu si lung pentru depasirea provocarilor create de modificarea mediului concurential", potrivit comunicatului Edizione.

In urma cu zece ani, retailerul de moda Benetton, cunoscut pentru tricourile colorate si campaniile de publicitate controversate, avea o capitalizare de piata de peste 4 miliarde de euro.

Declinul actiunilor Benetton a fost influentat de concurenta tot mai mare din partea unor retaileri de imbracaminte precum Zara, detinut de grupul Inditex. Profitul net al Benetton a scazut anul trecut la 70 de milioane de euro, de la 102,8 milioane euro in 2010. Inditex a castigat de opt ori mai mult numai in trimestrul al treilea al anului trecut.