El a povestit pentru Gandul cum au decurs negocierile cu FMI si cum oficialii Fondului au recunoscut pe fata ca n-au incredere in Guvernul Boc. "Cand n-ai bani, te gandesti si la variantele astea. Faci tot felul de simulari. Ia dom'le, cum o fi daca umblam la cifrele astea?", povesteste Berceanu.

Oficialul a precizat extrem de clar ca este impotriva cresterii TVA sau a cotei unice si spune ca pentru a face rost de bani a cerut FMI sa permita Romaniei sa depaseasca deficitul bugetar, pentru a avea bani de investitii.

Tot Berceanu insa a parafrazat raspunsul oficialilor FMI: "Nu. Aveti deja o problema cu deficitul pentru ca v-a scazut cresterea economica si, in plus, nu avem incredere in voi ca veti folosi banii pentru investitii".
 
Chiar daca se opune cresterii TVA sau a cotei unice, ministrul Transporturilor are lista lui de taxe pe care le-ar mari.
Planul lui este sa creasca impozitul pe masini de lux ca "sa geama toti astia cu Q7", sa fie taxata a doua sau a treia proprietate si, in fine, sa fie impozitate terenurile agricole nelucrate.

Cititi mai mult pe www.gandul.info!

Incont.ro este disponibil si in varianta pentru mobil: m.incont.ro!