Senatorul republican Bob Corker a afirmat ca Bernanke a fost "foarte clar", in timpul discutiilor purtate in spatele usilor inchise, in privinta faptului ca Fed nu are intentia de a interveni pentru salvarea institutiilor financiare europene. 

Colega sa Lindsey Graham a precizat ca Bernanke a aratat ca "nu are intentia sau autoritatea de a salva tari sau banci". 

Fed s-a aflat luna trecuta in fruntea actiunii coordonate a sase mari banci centrale, de a reduce cu 0,5 puncte procentuale costul finantarilor de urgenta in dolari acordate de banca centrala a SUA bancilor internationale prin linii de credit swap.

Comentariile lui Bernanke arata ca Rezerva Federala nu va lua masuri dincolo de aceasta actiune.  "Am plecat cu certitudinea ca Bernanke nu are niciun fel de intentie sa creasca implicarea SUA in criza", a afirmat Corker. 

Pe de alta parte, presedintele Fed a spus in timpul discutiilor ca "ceea ce se intampla in Europa ar putea afecta, evident, economia SUA", a precizat Graham. 

Bob Corker a adaugat ca Bernanke ar fi respins ideea ca SUA va oferi fonduri suplimentare FMI pentru a combate criza din Europa.  "Ne-am bucurat sa auzim asta", a aratat Corker, membru al Comisiei bancare din Senatul SUA.