Printr-o lege votata de parlamentari, statul implica biserica in depistarea si rezolvarea cazurilor reale. Preotii vor putea primi bani pentru azile sau camine, dar vor raspunde de fiecare leu cheltuit.

Parteneriatul dintre stat si biserica ar trebui sa introduca in asistenta sociala toate categoriile defavorizate neacoperite de stat. Cum ar fi, de exemplu, cei 350.000 de copii ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate.

"Acesti copii nu au educatie, indrumare pe parcusul zilei pentru a se forma in societate. Biserica poate sa vina sa ofere acest sprijin spiritual", spune Raluca Turcan, deputat PDL, initiator lege.

"Aceasta lege nu va bulversa sistemul actual, dar trebuie sa recunoastem ca actualul sistem are nevoie de ajutor", este de parere Claudia Boghicevici, deputat PDL, initiator lege.

Cu atat mai mult cu cat in spatele unor probleme sociale s-au ascuns si multi profitori. Cu o mana cereau ajutor si cu cealalta conduceau masini scumpe. Pe viitor, preotii sunt cei care vor decide cine are nevoie de sprijin.

Pentru proiectele lor, lacasele de cult pot primi finantare. Statul da 80%, biserica pune 20%.

Pana acum, daca o manastire dorea sa infiinteze un azil pentru batrani trebuia sa-si faca o asociatie sau o fundatie ca sa fie de folos.