El a precizat ca citatia a fost inmanata sotiei sale, el nefiind la domiciliu la acel moment. "Nu am nicio emotie", a adaugat Blejnar.

Fostul sef al SIPI Constanta, Dan Secareanu, si alte 7 persoane au fost arestate preventiv, marti-noapte, in dosarul de evaziune fiscala, in valoare de peste 15 milioane de euro, cu produse petroliere.

Viorel Comanita, fostul sef al Vamilor, va fi cercetat in libertate si are interdictie de a parasi tara. Avocatii celor arestati au reclamat faptul ca Sorin Blejnar este liber, in timp ce clientii lor nu. Blejnar este urmarit penal pentru complicitate la evaziune fiscala si sprijinirea unui grup infractional organizat.

Aproape de miezul noptii, dupa cateva ore de audieri, opt dintre suspecti au aflat ca vor ramane in arest pentru 29 de zile. Viorel Comanita si alte doua persoane au interdictia de a parasi tara.

Viorel Comanita, seful vamilor in mandatul lui Sorin Blejnar, impreuna cu oamenii de afaceri Radu Neme, George Guliu, Dumitru Juganaru, Andrei Florin si Ioan Moldovan sunt acuzati de DNA de evaziune fiscala si constituirea unui grup infractional organizat.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie sustin ca, din indiciile obtinute, Codrut Marta se baza pentru mentinerea in functie, pana la mijlocul lunii aprilie, a lui Sorin Blejnar si Viorel Comanita pe relatiile detinute de omul de afaceri Emilian Schwartzenberg la nivel guvernamental.