Retailerul francez Auchan este favorit la preluarea operatiunilor internationale ale Real, cu afaceri de aproximativ 3 miliarde euro pe an, au afirmat sursele citate. 

Decizia finala nu a fost inca luata. Este posibil ca Metro sa decida sa nu mai vanda operatiunile, au precizat persoanele in cauza. 

Metro vrea sa se concentreze pe divizia Cash & Carry si pe reteaua de magazine de electronice Media Saturn, reducand investitiile in magazinele universale Galleria Kaufhof si Real. 

Asemenea celorlalti mari retaileri europeni, Metro incearca sa se adapteze la scaderea cererii din Europa, afectata de criza datoriilor de stat, cu o economie in pragul recesiunii. 

Contactat de Bloomberg, un oficial al Metro a refuzat sa comenteze informatiile si a reiterat pozitia companiei, ca evalueaza toate variantele pentru Real. Biroul de presa al Auchan nu a putut fi contactat. 

Actiunile Metro au crescut joi la Frankfurt cu 1,7%, insa sunt in scadere cu 15% de la inceputul anului. 

Grupul german detine in Romania 32 de magazine Metro Cash & Carry si 24 de hipermarketuri Real.  Anul trecut, vanzarile Metro in Romania au scazut cu aproximativ 8%, la 1,68 miliarde euro, de la 1,83 miliarde euro in 2010.

Sursa: Mediafax