La sfarsitul anului 2011, BNR avea active de 174,92 miliarde lei.

Profitul net al bancii centrale s-a bazat in principal pe cresterea profitului operational de cinci ori, la 1,55 miliarde lei (349,3 milioane euro), ca urmare a cresterii veniturilor operationale cu 1,73 miliarde lei, partial compensata de urcarea cheltuielilor operationale cu 485,07 miliarde lei.

Alt factor care a contribuit la obtinerea profitului a fost inregistrarea de cheltuieli cu diferentele nefavorabile din reevaluare aferente activelor si pasivelor in valuta la finele anului trecut in cuantum de 860,3 milioane lei, fata de valoarea de 2,58 milioane lei de la sfarsitul lui 2011.

"Profitul inregistrat de banca centrala in anul 2012 a fost generat, in principal, de operatiunile de administrare a activelor si pasivelor in valuta, in contextul unui management performant al acestora, care a permis obtinerea unor randamente pozitive. De asemenea, in anul 2012 operatiunile de politica monetara au generat profit, in conditiile in care, din aceasta perspectiva, banca centrala s-a situat pe pozitia de creditor fata de sistemul bancar", se arata in raportul BNR.