Pe aversul medaliei se afla inscriptia in arc de cerc "ROMANIA", stema Romaniei, valoarea nominala "10 LEI", reprezentarea unei parti a lantului de prindere a crucii de la Garvan - Dinogetia si a piesei de inchidere si anul de emisiune "2011".

Pe revers exista reprezentarea crucii de la Garvan - Dinogetia, inscriptia in arc de cerc "CRUCEA DE LA GARVAN - DINOGETIA", la exterior, circular, lantul de care este prinsa crucea.

Moneda, ambalata in capsula de metacrilat transparent, va fi insotita de o brosura de prezentare a tematicii emisiunii, redactata in limbile romana, engleza si franceza. Brosura include si certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.

Moneda din aur cu tema "Istoria aurului - Crucea de la Garvan - Dinogetia" are putere circulatorie pe teritoriul Romaniei. Punerea in circulatie a monedei din aur din emisiunea numismatica cu tema "Istoria aurului - Crucea de la Garvan - Dinogetia" se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis, ale BNR.