Caracteristicile monedei din argint sunt urmatoarele: valoare nominala - 10 lei, metal - argint, titlu - 999‰, forma rotunda, diametru - 37 mm, greutate - 31,103 g, calitate proof, cant zimtat.

Aversul prezinta stema Romaniei si anul de emisiune, portretele lui Apostol Arsache - primul titular al Ministerului Afacerilor Straine si Alexandru Ioan Cuza - domnitorul in vremea caruia a fost infiintat ministerul.

Reversul reda imaginea Palatului Sturdza, fost sediu al Ministerului Afacerilor Externe, deviza ministerului si inscriptia "150 ani".

Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza. Brosurile includ certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 de bucati. Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare, este de 345 de lei bucata.

Monedele din argint dedicate implinirii a 150 de ani de la infiintarea Ministerului Afacerilor Externe au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Punerea in circulatie in scop numismatic a acestor monede din argint se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.