Avertismentul a fost lansat la inceputul sedintei de astazi a Guvernului, dupa ce premierul a solicitat ca in sala sa ramana doar ministrii, fara secretari de stat si consilieri, au declarat surse ministeriale, citate de Mediafax.

"Seful Guvernului le-a transmis foarte clar ministrilor ca nu va ezita sa recurga la remaniere in cazul in care vor mai sustine prin declaratii de presa masuri care nu sunt incluse in programul de guvernare, aratand ca astfel de declaratii afecteaza nemeritat imaginea Executivului", au relatat sursele citate.

Ulterior, premierul Emil Boc a evitat sa comenteze amenintarile cu remanierea catre ministrii Vladescu su Seitan, spunad ca prefer ca aseasta discutie sa ramana “in bucataria interna”.

"Astfel de discutii fac parte din bucataria interna, nu reprezinta o dezbatere publica", a spus Boc jurnalistilor, la briefingul de presa.

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, prezent la briefing, a declarat la randul sau ca membrii Cabinetului sunt colegi, iar in sedinte "nu se ameninta, ci se lucreaza".

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, spunea, saptamana trecuta, ca din 2011, alocatia pentru copii se va acorda diferentiat, in functie de veniturile partintilor, urmand ca dupa un anumit plafon, copiii cu parinti bogati sa nu mai primeasca deloc alocatie.

Pe de alta parte, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, afirma, intr-un interviu acordat miercuri ca toate pensiile ar putea fi impozitate. El a revenit ulterior asupra declaratiilor, anuntand ca acest lucru nu se poate intampla in prezent, din cauza pensiilor foarte mici care se platesc in Romania.