"Daca in urmatorii ani, asa cum se preconizeaza a fi construit acest program, vor fi resurse financiare, banii vor fi alocati. Proiectul urmareste integrarea intr-o platforma nationala electronica a tuturor bazelor de date, care va insemna economie de timp, de bani pentru cetatean, declaratii fiscale online, plati online, centralizarea datelor. In acest moment nu avem, din nefericire, aceste resurse financiare, dar este un proiect pe care il au toate tarile UE si cred ca si Romania ar trebui sa il aiba, urmand ca sursele de finantare sa fie identificate de catre Ministerul Finantelor", a raspuns Boc unei intrebari a presei pe aceasta tema.

Intrebat in continuare de ce acest proiect costa asa de mult, premierul a aratat ca este "o prognoza facuta in urma licitatiilor" si ca suma exacta va fi stabilita ulterior.

Ministerul Comunicatiilor a anuntat, saptamana trecuta, ca Guvernul va aloca, in perioada 2010-2013, suma de 1,9 miliarde de lei pentru punerea in practica a Strategiei nationale e-Romania, care urmareste informatizarea relatiilor dintre administratia publica si contribuabili, cetateni si firme.

Cititi mai mult AICI pe www.mediafax.ro!