"Premierul le-a reprosat ministrilor ca nu si-au respectat angajamentele de crestere a volumului de fonduri europene atrase peste un anumit plafon, angajamente care au fost asumate de unii dintre membrii Cabinetului inclusiv in sedinta de guvern din luna iunie la care a participat si presedintele Traian Basescu. El a cerut explicatii, solicitand in acelasi timp ca, in maximum o saptamana, sa ii fie prezentat si un raport explicativ pe aceasta tema privind problemele care au impiedicat indeplinirea angajamentelor", au spus sursele citate.

La discutii au participat ministrii Comunicatiilor, Administratiei si Internelor, Educatiei si Dezvoltarii Regionale, restul institutiilor fiind reprezentate la nivel de secretar de stat.

Numarul mare al secretarilor de stat l-a nemultumit pe premier, care a cerut inca de la inceputul discutiei ca persoanele care "nu au treaba" cu fondurile europene sa iasa din sala.

Intr-un comunicat transmis de Guvern la finalul reuniunii comitetului interministerial privind absorbtia fondurilor europene se arata ca premierul a solicitat urgentarea transmiterii raspunsurilor la rapoartele preliminare emise de DG Regio (Directoratul General pentru Politica Regionala al Comisiei Europene-n.r.), in urma misiunilor de audit demarate la sfarsitul anului trecut.

Presedintele Traian Basescu a fost si el astazi la Guvern, unde a avut o discutie cu premierul Emil Boc despre infiintarea unui minister al Afacerilor Europene, care sa gestioneze si fondurile UE.

Banii de la UE, gestionati de un minister al Afacerilor Europene. Sarbu si Orban, in carti pentru a-l conduce