"La nivelul coalitiei exista un acord unanim pentru acest demers. Va fi o ordonanta de urgenta in luna aprilie sau mai, cu 6 luni inainte de alegerile parlamentare, care sa consacre marirea salariilor", a spus Boc, potrivit Mediafax.

El a aratat ca prin hotarare de Guvern nu se poate realiza acest lucru, numai prin ordonanta de urgenta si se va discuta in Guvern data cand se va pune in aplicare, dar va fi cel tarziu in luna iunie, "daca nu apare nimic rau".

Boc a mai spus ca s-au creat conditiile necesare pentru a se recupera salariile si ca aceasta masura nu are legatura cu alegerile.

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la ProTV, ca, in opinia sa, nu este momentul pentru reducerea CAS, pentru ca aceasta masura, desi indreptatita, ar reduce deficitul la fondul de pensii.

Basescu a adaugat ca i se pare mai "corecta" pentru acest moment masura de reintregire a salariilor bugetarilor deoarece, pe langa indeplinirea obligatiei fata de acestia dupa taierile din 2010, aceasta are si avantajul ca mai reduce deficitul structural de la fondul de pensii.