"Aici e foarte greu sa multumesti pe toata lumea, dar ceea ce exista in momentul de fata e bun. Am cerut nici sa se imbunatateasca, nici sa nu se inrautateasca, ci sa se lase legislatia asa cum este. Pe drepturile de autor nu se modifica nimic din situatia existenta", a spus Boc la un post privat de televiziune, potrivit Mediafax.

Potrivit unui proiect al Finantelor, criticat de actori si reprezentanti ai sindicatelor, firmele ar urma sa achite contributii sociale pentru activitatile independente ale angajatilor care au si contract de munca cu aceeasi societate, precum si in cazul activitatilor declarate independente unde exista clauza de exlusivitate. "In cazul in care intre platitorul de venit si persoana fizica exista incheiat un contract individual de munca, precum si un contract/raport juridic pe baza caruia se desfasoara o activitate independenta aceasta va fi reconsiderata de catre autoritatile fiscale ca activitate dependenta", se arata intr-un proiect de ordonanta pentru modificarea Codului Fiscal.

Reprezentantii ANAF au declarat ca reconsiderarea se va face si in cazul in care contractul individual de munca este incheiat cu o firma, iar contractul pe baza caruia se desfasoara activitatea independenta se deruleaza cu o alta companie din grup, daca este vorba despre activitati similare. "Daca sunt aceleasi activitati, atunci actiunea trebuie tratata unitar, indiferent daca un contract este pe o firma, iar celalalt pe alta", a spus un oficial al ANAF.

Proiectul de act normativ nu prezinta explicit o astfel de situatie.

In document este introdusa o noua conditie pentru ca o activitate sa fie considerata independenta, si anume ca beneficiarul sa poata desfasura activitatea concomitent pentru mai multi platitori. Astfel, in cazul contractelor privind activitati independente, platitorul nu mai poate solicita exclusivitate, intrucat Fiscul va reconsidera activitatea ca fiind dependenta.

Citeste si:

Rusii de la Sberbank preiau Volksbank International pentru 585 mil. de euro. Tranzactia nu include subsidiara din Romania

Basescu: Proiectul de la Rosia Montana sta ingropat din cauza lasitatii politicienilor VIDEO