Boc a afirmat ca este adeptul "privatizarilor transparente si in interesul statului" si ca sustine vanzarea unor pachete minoritare de actiuni ale companiilor de importanta strategica precum Romgaz, Transgaz sau Transelectrica.

Guvernul s-a angajat fata de FMI sa vanda actiuni reprezentand 15% din Transelectrica, Transgaz si Romgaz, cate cel putin 10% din Hidroelectrica si Nuclearelectrica, 10% din Petrom, o participatie de 20% din CFR Marfa si pana la 20% din Tarom.

Boc a criticat din nou privatizarea Petrom si a spus ca o companie care in prezent valoreaza 18 miliarde de euro a fost vanduta grupului austriac OMV pentru mai putin de 700 milioane dolari. Boc a amintit ca statul va vinde la bursa 9,84% din actiunile Petrom si apreciat ca va obtine pe aceste titluri "o suma importanta".

Parteneriat public-privat

Pe de alta parte, el i-a incurajat pe oamenii de afaceri sa incheie parteneriate public private, aratand ca legea parteneriatului public privat a fost modificata si aduce "multiple sanse pentru mediul de afaceri".

Boc a spus ca Guvernul are in vedere incheierea de parteneriate public private pentru construirea de autostrazi, centuri ocolitoare, poduri rutiere, hidrocentrale si un penitenciar.

Citeste si

“Echipa de salvare” a Europei nu poate face fata unei crize in Italia. 13 semne ca Roma ii urmeaza Atenei

Dupa americani, britanicii trag linie si aduna. Coruptia este una dintre principalele probleme in Romania