"Luni, domnul Bogdan Olteanu isi va da demisia din postul de viceguvernator al BNR, deoarece nu doreste ca aceasta institutie respectabila, condusa de persoane respectabile, sa fie tarata in mod nejustificat intr-un scandal mediatic, pe care nu numai ca nu si l-a dorit, dar nici nu il merita", a declarat avocatul lui, potrivit Agerpres.

Declaratia avocatului a fost facuta la finalul procesului in care a fost judecata cererea DNA de arestare preventiva a lui Bogdan Olteanu, acuzat de trafic de influenta.

Avocatul a mai spus ca Bogdan Olteanu nu a cerut si nu a primit de la Sorin Ovidiu Vintu vreo suma de bani si este "consternat" de acuzatiile care i se aduc.

In opinia sa, Bogdan Olteanu nici macar nu ar trebui pus sub control judiciar, care i se pare o masura exagerata.

Bogdan Olteanu a fost retinut joi noapte, sub acuzatia ca, in perioada iulie - noiembrie 2008, in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, a solicitat si primit de la Sorin Ovidiu Vintu suma de un milion de euro si sprijin electoral in schimbul numirii lui Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

"In perioada iulie - noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, a solicitat si primit de la un om de afaceri ( n.r. - Sorin Ovidiu Vintu) suma de 1.000.000 de euro si sprijin electoral, constand in servicii de marketing si consultanta, in schimbul efectuarii de demersuri pe langa membrii Guvernului Romaniei pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunarii (n.r. - Liviu Mihaiu). Banii au fost remisi de catre omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic", sustin procurorii DNA.

Ulterior, ca urmare a diligentelor depuse de Bogdan Olteanu, Liviu Mihaiu a fost numit la data de 18 septembrie 2008 in functia de guvernator al Deltei Dunarii.