Investitia va asigura, intr-o prima faza, peste 300 noi locuri de munca, transmite Executivul printr-un comunicat. 

Premierul Emil Boc i-a asigurat pe reprezentantii Bosch ca proiectul va fi sprijinit de Guvern prin acordarea unui ajutor de stat. 

Bosch ar urma sa isi instaleze facilitatile de productie pe 21 de hectare din parcul industrial Tetarom III, acelasi in care a functionat si fabrica de telefoane mobile Nokia, informeaza Mediafax.

Grupul Bosch este prezent in Romania din anul 1994 si detine cinci companii: Robert Bosch (distributie de echipamente si piese auto, echipamente termotehnice si scule electrice), BSH Electrocasnice (import si distributie de electrocasnice marca Bosch si Siemens), Bosch-Rexroth (componente pentru industria de masini-unelte), fabrica Bosch-Rexroth Romania de la Blaj, care produce scule electrice si centrul de servicii de externalizare Bosch Communication Center din Timisoara.

Grupul Bosch, cu vanzari de 47,3 miliarde de euro in anul fiscal 2010 si circa 283.500 de angajati, este unul dintre liderii globali ai furnizorilor de tehnologie si servicii, in domeniile auto, tehnologie industriala, bunuri de larg consum si constructii.  Pe langa compania Robert Bosch GmbH, grupul cuprinde aproximativ 350 de filiale si companii regionale in peste 60 de tari.