Proiectul zonei metropolitane prevede unirea Bucurestiului cu 42 de localitati din Ilfov. Noua zona va fi de zece ori mai mare decat capitala.

In zona de nord a capitalei, de altfel si cea mai dezvoltata, proiectul prevede mutarea toturor campusurilor universitare. In plus aici ar putea aparea si noi baze de sanatate si agrement. In est se vor muta depourile RATB, iar in vest centrele comerciale. Initiatorii isi propun astfel sa reduca haosul creat in urma boom-ului imobiliar.

"In momentul in care apar asemenea parcuri industriale se schimba viata oamenilor din toate punctele de vedere, inclusiv utilitatile sunt duse pana acolo." , a declarat Vasile Gherasim, iniatorul proiectului.

In sud, in schimb, zona metropolitana sa va intinde pana in dreptul localitatii Vidra. Aici proiectul prevede constructia unui nou aeroport.

In visele cele mai frumoase, Bucurestiul s-ar lega in mai putin de 5 ani de Dunare.

"Nu o singura data am auzit de canalul Dunare-Bucuresti, proiect pe care Ministerul Turismului si l-a asumat si care are un impact mare asupra localitatilor de la Dunare si pana la Bucuresti", a declarat Claris Dinu, jurnalist Gandul.

Afla motoarele de bani ale celor 8 judete

Desi e cea mai restransa ca suprafata, regiunea Bucuresti-Ilfov din controversatul proiect al reorganizarii administrative este cea mai bogata. Cele mai mari companii, indiferent ca vorbim despre cele petroliere, operatori de telefonie, banci si lanturi de magazine platesc taxe la bugetele locale de aici.

A doua ca dezvoltare este regiunea Vest. Fiind la doi pasi de Ungaria, a atras multi investitori. Regasim aici producatori de componente auto, cauciuc si obiecte de iluminat.

Liderii locali au inceput lupta pentru capitala regiunii. Modificarile pe care le va aduce in viata noastra impartirea in 8 judete VIDEO

Regiunea de Centru se bazeaza pe investitiile din Sibiu si Brasov. Si se lauda si cu cea mai profitabila companie de stat: producatorul de gaze Romgaz.

Regiunea Nord Vest, respectiv Clujul, are cei mai putini someri, dupa capitala. Nokia e principalul angajator din zona, asa cum Dacia-Renault e pentru regiunea Sud Muntenia. Tot aici gasim producatori de aluminiu, electrocasnice si doua rafinarii care contribuie la bunastarea zonei.

Ne mutam in zona de Sud-Est. Nu avem indicatori economici straluciti, dar sunt oportunitati de invidiat: porturile la Dunare si Marea Neagra, santierele navale, combinatele metalurgice, productia de energie nucleara si noile investitii in energie eoliana.

Cele mai sarace doua regiuni din tara sunt Sud-Vest in Oltenia si Nord-Est in Moldova. Aici somajul este ridicat, iar oamenii traiesc din agricultura.

Citeste si:

"Dr. Doom", omul care a prezis criza financiara mondiala, avertizeaza: Vine “furtuna perfecta”

Povestea angajatei care a primit cea mai mare despagubire din istorie pentru hartuire sexuala