"Sunt banci care joaca in continuare cu garda foarte stransa, in asa fel incat se apara foarte bine, dar nu puncteaza nimic, pentru ca nu dau credite si practic isi submineaza singure baza de profit. Poate ca la acestea sunt astfel de calcule", a declarat Adrian Vasilescu.

La randul lui, Misu Negritoiu, directorul general al ING Bank, avertizeaza ca angajatii din sistemul public trebuie se fie mai prudenti in contractarea unui credit, mai ales pentru nevoi personale. "Chiar daca vor fi disponibilizari, vor exista si compensatii. Totusi, bugetarii ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte sa ia un credit", a spus Negritoiu.

Este de asteptat, asadar, ca bancile sa-si faca de doua ori socotelile inainte de a acorda imprumuturi angajatilor de la stat, asa cum s-a intamplat de la inceputul crizei cu salariatii din sectorul imobiliar si din cel auto.

Sunt insa si institutii financiare care nu refuza niciun fel de potential client: "Dosarele persoanelor care lucreaza in sectorul de stat sunt analizate in conformitate cu reglementarile interne - nu avem in vedere excluderea, restrictionarea sau diferentierea accesului la creditare", spun reprezentantii BCR.