Cu ocazia votului, mai multi parlamentari ai puterii au facut remarca potrivit careia "majoritatea functioneaza", in timp ce parlamentarii PSD si PNL aplaudau. Ulterior, unul dintre membrii comisiilor de buget a continuat: "Opozitia nici la vot nu e unita", facand referire la faptul ca parlamentarii PPDD s-a abtinut la vot, iar parlamentarii PDL au votat impotriva.

La nivelul comisiilor de buget-finante a fost amendat proiectul legii bugetului de stat pe anul 2013, fata de forma popusa de Guvern, fiind realizate o serie de redistribuiri de sume de la bugetul Ministerului de Finante catre alti ordonatori de credite.

Joi, parlamentarii din comisiile de buget-finante au aprobat un amendament al deputatului PSD Viorel Stefan privind alocarea sumei de un milion de lei pentru studiul de fezabilitate pentru centura Slatina. Suma de un milion va fi luata de la Ministerul Finantelor.

De asemenea, parlamentarii din comisiile de buget-finante au aprobat, cu acordul majoritatii si al opozitiei, un alt amendament al lui Viorel Stefan prin care se suplimenta de la Ministerul de Finante cu suma de cinci milioane de lei programul de sprijin al Cultelor.

Bugetul Ministerului Justitiei a fost suplimentat, la comisiile de buget, cu 10 milioane de lei din necesarul de peste 183 de milioane de lei pentru aplicarea Codului de procedura civila. Comisiile juridice adoptasera, anterior, un amendament pentru suplimentarea bugetului MJ cu 183 de milioane de lei pentru aplicarea Codului de procedura civila. In Comisiile de buget-finante din Parlament nu a mai fost sustinut insa amendamentul. In schimb, la propunerea deputatului PSD, Viorel Stefan a fost adoptata, in Comisiile de buget, suplimentarea bugetului MJ cu 10 milioane de lei.

De asemenea, bugetul Ministerului Dezvoltarii si Administratiei a fost suplimentat in comisiile de buget din Parlament cu 7 milioane de lei pentru programele privind pietruirea sau astfaltarea drumurilor locale, la propunerea deputatului PSD Viorel Stefan.

Bugetul SIE a fost majorat cu 2 milioane de lei, la nivelul Comisiilor de buget din Parlament, fata de suma alocata initial prin proiectul bugetului de stat pe anul 2013, unde erau prevazute 180 de milioane de lei. Comisiile au adoptat un amendament formulat de deputatu PNL Gheorghe Dragomir, prin care a fost suplimentat bugetul SIE cu 2 milioane de lei, fiind redus bugetul pentru Ministerul de Finante.

Vineri, comisiile parlamentare de buget au adoptat amendamente la bugetul Ministerului Educatiei care reprezinta realocari de fonduri pentru obiective noi, cum ar fi 2.700.000 lei pentru Laboratorul de Cercetare de la Murighiol sau 1.500.000 lei pentru studioul de teatru de la UNATC.

Comisiile parlamentare de buget-finante au mai aprobat un amendament la bugetul Societatii de Televiziune, alocand 770.000 lei pentru investitii pentru transmisiile din teritoriu.

Proiectul legii bugetului de stat pe anul 2013 urmeaza sa intre in dezbaterea plenului Parlamentului.