MSCI All-Country World se afla in scadere cu 8,6% fata de inceputul saptamanii si ar putea inregistra cea mai mare scadere procentuala din noiembrie 2008, transmite Reuters, preluata de Mediafax.

Numai indicele S&P 500 al bursei din Statele Unite a pierdut 840 de miliarde de dolari din capitalizare in aceasta saptamana, in timp ce actiunile incluse in MSCI Europe au scazut cu 817 miliarde de dolari.

"Acestea sunt burse pe care trebuie sa fii atent, nu sa fii un erou", a declarat directorul general al Royal Bank of Scotland, Stephen Hestor, dupa ce banca a anuntat pierderi pentru prima jumatate a anului.

Credit Suisse a revizuit, vineri, in scadere tinta pentru indicele S&P 500 la sfarsitul saptamanii, de la 1.450 de puncte la 1.350 de puncte. Asteptarile bancii elvetiene sunt, insa, cu 11% peste nivelul de 1.200 de puncte din inchiderea sedintei de joi.

Citeste si:

Criza se adanceste in sanul Europei. La Bucuresti, bursa a atins minimul ultimelor 12 luni. La nivel global, indicii bursieri au cazut la nivelurile din 2008

Criza datoriilor din Europa slabeste leul. Francul elvetian a atins un nou maxim istoric, iar euro a crescut cu 1,83 bani

Liderii europeni, din nou in fierbere. Merkel si Sarkozy cauta solutii de urgenta pentru criza datoriilor de stat