"Romania are de redus deficitul bugetar la 4,4% din PIB in 2011. Masurile de acum, odata inversate, ar aduce problema inapoi, fara a gasi solutii. Masurile de acum nu pot fi inversate, atat timp cat cresterea economica nu se reia viguros. (...) O crestere economica viguroasa inseamna ca avansul se situeaza aproape de potential, in jur de 5%. (...) Personal, nu cred ca avansul economic se va relua la nivelul potential in 2011", a declarat Croitoru.

In timp ce consilierul guvernatorului BNR spune ca nu crede ca pensiile si salariile vor fi platite la nivelul lor de acum, inainte de taiere, nici anul viitor, conform datelor Comisiei Nationale de Prognoza (CNP), momentul revenirii pensiilor si salariilor ar putea fi amanat si pana in 2014, cand Romania ar putea inregistra o crestere economica de 5,2%.

Nici economistii de la Banca Mondiala (BM) nu sunt mult mai optimisti. Anul viitor, economia Romaniei ar putea creste cu 3,6%, iar in 2012 cu 4,4%, conform unor estimari recente ale BM, care coincid, doar pentru anul viitor, cu cele ale FMI.

Citeste continuarea in Gandul