Presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea, a declarat, sambata, ca PDL va merge la locale in Capitala cu candidati proprii, candidatul pentru Primaria Capitalei fiind Silviu Prigoana, iar la Sectorul 1 va candida Teodor Paleologu, la Sectorul 3 - Liviu Negoita, iar la Sectorul 6 - Cristian Poteras.

Ea a precizat ca partidul ramane partener cu UNPR "la nivel national si la Bucuresti". "Avem proiecte in continuare in Capitala", a spus ea, precizand disponibilitatea pentru discutii despre cooperarea cu UNPR, PER.

Udrea a mai spus ca protocolul cu UNPR pentru alegerile locale la Capitala nu va mai fi semnat.

In ceea ce priveste celelalte sectoare, Elena Udrea a spus ca PDL va desemna candidatii in cateva zile. "La celelalte sectoare vom pune candidati. Erau ale colegilor de la UNPR. Avem analize sa ne desemnam candidatii proprii. Ii veti afla in zilele urmatoare", a spus ea.

Averea deputatului este estimata la 27-29 mil. euro

Potrivit editiei de anul trecut a Topului Forbes Romania, Silviu Prigoana are o avere estimata la 27-29 de milioane de euro. Averea acestuia a scazut semnificativ fata de anul anterior, aceeasi publicatie estimand ca averea deputatului depasea 40 de milioane de euro, in 2010.

Silviu Prigoana, al carui business principal este compania de salubritate Rosal, face de cativa ani afaceri impreuna cu unul dintre baietii sai, Honorius.

Potrivit ultimei declaratii de avere, postata pe site-ul Camerei Deputatilor, Prigoana detine 10 terenuri in 7 judete din tara, 11 terenuri aferente cladirilor, din care unul in SUA, precum si 11 cladiri, din care una in SUA.

La categoria autoturisme, Prigoana a trecut doar o motocicleta Suzuky, cumparata in 2008.

Deputatul este in schimb un colectionar pasionat, detinand colectii de obiecte cu o valoare ce depaseste 400.000 de euro: colectie de timbe (10.000 euro), colectie de cutii muzicale (100.000 euro), aparet foto si de filamt (100.000 euro), ceasuri (50.000 euro), colectie de tablouri (50.000 euro) si o colectie numismatica (100.000) de euro.

Silviu Prigoana detine participatii la mai multe companii, cele mai importante fiind Audiovizual Media (45%), Ecotrading Noxe (40,5%), Etno TV (60%), Rosal (67%), Master Glass (50%), Rosal Imobiliare (50%) sau Gradinita Casa Fericirii (50%).

Prigoana a castigat, anul trecut, 51.622 de lei de pe urma functiei de deputat, peste 4 milioane de lei din drepturi de proprietate intelectuala, 167.000 de lei din chirii si 82.000 de lei din dividende. Omul de afaceri a mai incasat si 695.000 de dolari din vanzarea unui apartament in Chicago.

In activitatea de deputat, Silviu Prigoana s-a remarcat prin mai multe propuneri legislative controversate, majoritatea respinse definitiv, cum ar fi legalizarea prostitutiei, reglementarea continutului media de pe internet sau legat de terminologia utilizata pentru etnia roma.

Prioritatile lui Prigoana la Primaria Capitalei: cainii vagabonzi, locurile de parcare si securitatea cetatenilor

Silviu Prigoana, a declarat, sambata, ca daca va deveni primar general, va avea ca prioritaţi problema cainilor, securitatea cetateanului si locurile de parcare, menţionand ca acestea sunt lucruri care nu consuma bugete si care se pot rezolva in sase luni.

El a precizat ca, impreuna cu o unele ONG-uri, va face "un recensamant", scopul fiind scoaterea cainilor fara stapan din Capitala si "inmatricularea lor in spaţii special amenajate".

Referitor la numarul cainilor fara stapan din Capitala, Prigoana a estimat ca acesta nu va depasi 10.000.

Despre locurile de parcare, Prigoana a spus ca acestea exista, dar sunt ocupate de masini "carora le-au intrat roţile in asfalt" in parcarile de domiciliu. "Cand se va trece la salubrizarea conform unui proiect al Consiliului General, cu parcarea alternativa pentru curaţarea domeniului public, atunci vom sti exact cate masini au ocupat domeniul public", a mai spus Prigoana.

El a adaugat ca exista aproximativ 60.000 de masini parcate in spatele blocurilor, care nu au mai fost miscate de ani de zile. Intrebat despre sansele sale de a castiga Primaria Capitalei, el a spus ca in momentul de fata nu poate sa le masoare.