Termenul de depunere a acestor propuneri la comisiile de buget este pana vineri la ora 14.00, insa pana la audierile din Comisii, care vor avea loc luni, pot aparea schimbari in sustinerea acestor candidati pentru Consiliul de Administratie al BNR, a spus Ialomitianu.

Pana vineri au fost depuse candidaturile lui Mugur Isarescu, sustinut de toate partidele, Florin Georgescu, Cristian Popa, Daniel Daianu, Marin Dinu, Nicolae Danila din partea Aliantei PSD-UNPR-PC, Bogdan Olteanu din partea PNL, Agnes Nagy din partea UDMR si Virgil Stoenescu din partea PDL. 

"Din informatiile pe care le am, din grupurile parlamentare si din Ministerul Finantelor exista posibilitatea sa apara surprize pana la audierile din comisii de luni si sa fie sustinuti Liviu Voinea sau Gheorghe Gherghina pentru BNR, care ar putea sa plece de la minister", a adaugat Ialomitianu. 

Directorul Directiei Buget din Finante, Gheorghe Gherghina, si ministrul pentru Buget, Liviu Voinea isi disputa ultimul loc disponibil din CA al BNR, iar pozitia celui numit va fi preluata, cel mai probabil, de un reprezentant al UNPR, au declarat pentru Mediafax, joi, mai multe surse. 

Cele doua Camere ale Parlamentului se vor reuni in plen comun, lunea viitoare, de la ora 16.00, pentru a vota noile componente ale Consiliilor de Administratie ale BNR, Curtii de Conturi si SRR, precum si presedintele SRTV si un membru al ASF.