Spre exemplu, AlphaCard Visa Gold este un card de credit cu cip, de tip Visa, valabil 24 de luni, destinat persoanelor  fizice. Produsul Alpha Bank ofera un pachet de servicii exclusiviste, atat in Romania, cat si in strainatate (inclusiv online).

In plus, ai internet banking si 50 de zile de gratie (doar pentru platite efectuate prin card la comercianti).

Limita de credit este de pana la 10.000 euro (sau echivalentul in lei), dar poate fi extinsa pana la 15.000 euro printr-un depozit colateral, in valoare de 120% din suma ce depaseste 10.000 euro.

Mai mult, nu ti se percepe comision pentru platile efectuate prin card la comercianti, atat din tara, cat si din afara granitelor Romaniei si ai 0% dobanda daca rambursezi toata suma datorata pana la data scadenta (4 a fiecarei luni).

Printre beneficii se numara serviciile de asistenta Visa pentru tine si familita ta. Concret, vorbim aici despre consultatii medicala la telefon, programari medicale, monitorizarea starii de sanatate pe durata spitalizarii, dar si dupa aceasta, precum si acces la serviciile juridice.

In plus, ai tarife preferentiale la unele dintre cele mai prestigioase lanturi hoteliere din lume si discounturi la companiile internationale de inchirieri de masini, prin cardul de membru Priority Traveller, pe care il primesti odata cu AlphaCard Visa Gold.

Ai acces garantat in peste 600 de saloane VIP Lounge, in aeroporturile din  peste 100 de tari, indiferent de linia aeriana sau de clasa de zbor, atat pentru tine, cat si pentru un numar nelimitat de insotitori, prin cardul Priority Pass (oferit gratuit). Costul unei astfel de vizite este de 22 de euro pentru fiecare persoana (atat pentru tine, cat si pentru insotitori).

In plus, neutilizarea acestui card nu se taxeaza in nici un fel. Si nu in ultimul rand, ai acces gratuit la o asigurare de calatorie in strainatate.

Atentie! Daca beneficiezi deja de un AlphaCard Visa Gold, poti cere oricand emiterea a inca doua carduri suplimentare.

In caz de furt sau de pierdere a cardului, acesta iti este inlocuit in cel mult 24 de ore. Mai mult, ti se elibereaza numerar in regim de urgenta, pana la maximum 2.000 de dolari (sau echivalentul in valuta tarii in care te afli).

Mai multe detalii despre cardul gold al Alpha Bank gasesti aici!

Visa Gold, oferit de Banca Transilvania se adreseaza tot persoanelor fizice. Acesta este un card de credit premium, in lei, pe care poti sa-l folosesti atat in tara, cat si in strainatate, oriunde apare afisata sigla Visa, dar si online.

Si aici ai internet banking, insa acest serviciu este gratuit doar in primele sase luni, ulterior, trebuie sa-ti faci abonament, pentru care platesti doar 1 leu pe luna.

Visa Gold este valabil 24 de luni. In plus, ai perioada de gratie de 55 de zile (valabila atat pentru cumparaturi la comercianti cat si pentru retrageri de numerar de la bancomat, tranzactii la care nu se percepe comision).

Ce beneficii ai cu acest card? In primul rand, iti poti plati factura la telefonul mobil si schimba totodata codul PIN direct de la bancomatele Bancii Transilvania, fara nici un comision.

Apoi beneficiezi de asigurari pe timpul calatoriei in afara granitelor, discount-uri la plata cu cardul (in functie de fiecare magazin in parte) si eliberare de numerar si inlocuire a cardului in regim de urgenta.

Afla de aici mai multe informatii despre acest card al Bancii Transilvania.

Si Banca Leumi, un jucator mic pe piata romaneasca, are un astfel de card de credit, pentru clientii sai gold.

Visa Gold este asemenea celorlalte carduri de credit un card cu cip, destinat persoanelor fizice, valabil in magazinele online si traditionale din tara si strainatate.

Spre deosebire de celelalte carduri, acesta este valabil 36 de luni si are o perioada de gratie de 55 de zile.

Ce avantaje iti ofera cardul goldf al Bancii Leumi? In primul rand, ai acces gratuit la serviciile medicale din cele peste 270 de clinici private partenere ale Leumi Gold Card, pentru o serie intreaga de investigatii si analize de laborator.

Beneficiezi apoi de asigurare gratuita de calatorie pentru voiajele pe care le din afara tarii, acces gratuit in salonul V.I.P. al Aeroportului International Henri Coanda, tarife preferentiale la achizitionarea serviciilor hoteliere, pachetelor turistice si biletelor de avion, reduceri la inchirierea de autovehicule in tara sau in strainatate, discounturi la achizitionarea unei game variate de produse sau servicii, la restaurante, sali de fitness, spa si clinici stomatologice.

In plus, in orice colt al lumii te-ai afla, poti beneficia de pana la 100.000 de euro cu dobanda redusa, iar prin Serviciul Card Alert (oferit gratuit) esti informat in fiecare moment prin SMS asupra operatiunilor realizate pe cardul tau.

Printre celelalte facilitati ale acestui card se numara serviciile bancare la distanta (prin intermediul internet banking-ului), accesul permanent la contul personal pentru viramentele intra si interbancare, posibilitatea programarii platilor la o anumita data sau cu o anumita regularitate, managementul depozitelor (constituiri sau lichidari), vizualizarea extraselor de cont, schimburi valutare.

Pentru toate acestea, platesti cu 30% mai putin fata de tarifele percepute la ghiseul bancii.

Cat platesti lunar pentru acest card? Suma minima este, practic, dobanda lunara aferenta tipului de credit.

Mai multe informatii despre cardul gold al Bancii Leumi gasesti aici!

Credit Europe Bank pune la dispozitia clientilor cu venituri mari, care doresc sa beneficieze de un statut aparte, un CardAvantaj Visa Gold, creat pentru clientii speciali, dupa cum insusi institutia financiara sustine.

Cu CardAvantaj Visa Gold ai posibilitatea de a plati in rate (intre 1 si 12 rate), fara nici o dobanda, pentru produsele sau serviciile cumparate din reteaua magazinelor partenere Credit Europe Bank din tara si din strainatate. Daca vrei sa faci cumparaturi si online, trebuie sa te adresezi bancii printr-o cerere scrisa.

In plus, primesti un bonus pentru fiecare tranzactie efectuata in tara sau in strainatate, si anume o reducere de 0,3% din valoarea cumparaturilor efectuate.

Totodata, ai posibilitatea de a beneficia de o perioada de creditare nelimitata, atata timp cat rambursezi lunar cel putin 5% din totalul sumei folosite din creditul obtinut.  

Cardul Credit Europe Bank are o dubla functionalitate. Pe langa accesul la o limita de credit acordata de banca, detinatorul cardului poate dispune si de fondurile proprii disponibile in contul de card, fiind asadar in acelasi timp si card de credit si card de debit.

Bineinteles, o alta facilitate este accesul gratuit in salonul Business Lounge al Aeroportului Henry Coanda.

Nu in ultimul rand, atunci cand calatoresti in afara granitelor tarii, beneficiezi de asistenta telefonica privind folosirea cardului, inlocuirea cardului (in caz de furt sau pierdere) si asigurarea in regim de urgenta a unei sume de bani.

Perioada de gratie a acestui card este de 45 de zile.

Iata aici informatii despre costurile si comisioanele percepute de CardAvantaj Visa Gold!

Millennium Visa Gold iti ofera insa o rezerva financiara permanenta, la care sa apelezi ori de cate ori ai nevoie, in ceea ce priveste achizitiile pe care le faci folosind cardul de credit in tara sau in strainatate, atat in magazine cat si in mediul virtual.

Millennium Visa Gold este un card cu cip, fapt care ofera siguranta sporita fata de cardurile cu banda magnetica, valabil 36 de luni cu o perioada de gratie de 55 de zile (pentru tranzactiile la comercianti).

In plus, prin intermediul sau beneficiezi de asigurare de calatorie gratuita si ai reduceri de pana la 30% in magazinele partenere al Bancii Millennium. Mai mult, ai acces non stop la linia de credit in intreaga lume (ATM-uri si POS-uri cu sigla VISA).

Cu Millennium Visa Gold poti sa obtii pana la 30.000 de lei (cel mult 85% din valoarea depozitului colateral daca este cazul) si ai acces la un plan de rate prin care poti achita cumparaturile mai usor si la costuri mai reduse.

Interesant este faptul ca banca iti ofera posibilitatea de a solicita un numar nelimitat de carduri suplimentare cu acces la aceeasi limita de credit, fara alte costuri suplimentare. Unde mai pui ca limitele zilnice pot fi personalizate in functie de nevoile tale financiare.

Mai multe detalii gasesti aici!

Un card de credit gold, de tip Visa, are si OTP Bank, destinat persoanelor cu venituri mari, pentru achizitiile din tara sau strainatate, in magazinele traditionale si pe internet.

Visa Gold al bancii OTP este valabil 24 de luni si are o perioada de gratie de 55 de zile (cu 0% dobanda). Nu se percepe taxa de administrare in primul an de activare a cardului, insa internet bankingul se plateste, tariful sau fiind de 1,5 euro pe luna.

Ce facilitati ai cu Visa Gold de la OTP Bank? Asigurare internationala de calatorie (valabila pe intreaga durata de valabilitate a cardului), acceptare in milioane de locatii care afiseaza sigla VISA, aproape oriunde in lume si servicii speciale de eliberare de numerar si inlocuire a cardului in regim de urgenta (in strainatate).

In plus, poti sa contractezi pana la 50.000 de lei, instant, oriunde si oricand.

Citi Gold este insa un card de credit pentru satisfacerea nevoilor pe termen scurt. Valabil timp de 36 de luni (cu reinnoire automata), cu o perioada de gratie de 54 de zile, pentru cumparaturile platite cu cardul, atat in Romania cat si in strainatate (si online).

Cardul de credit al Citi iti pune la dispozitie o varietate de servicii exclusiviste, printre care acces gratuit in Salonul Business al Aeroportului Henri Coanda, transport gratuit cu autoturism Mercedes Clasa E - la/de la aeroporturile din Bucuresti, Timisoara sau Constanta si un pachet de asigurare de calatorie din Romania, care acopera serviciile medicale de urgenta, intarzierea zborului sau a bagajelor, pierderea sau furtul documentelor, cheilor, portofelului, bagajelor si raspunderea civila fata de terti.

Interesant este ca acest card gold iti ofera un avantaj inedit si anume posibilitatea de a vizita gratuit cele mai importante muzee din Romania.

In plus, poti activa si planul de rate egale pentru cumparaturile de peste 500 de lei, pe o perioada de 6, 12, 18, 24, 30 sau 36 de luni (la alegerea ta).

Mai multe informatii gasesti aici.

Cardul Visa de la Credit Tiriac Bank le ofera clientilor diverse facilitati pentru platile la comercianti (POS), retragerile de numerar de la ATM, retragerile de la ghiseele bancilor(POS si imprinter), dar si tranzactiile de pe internet si Mail Order/Telefone Order.

Mai mult, beneficiezi de instalare gratuita a internet banking-ului, insa pentru garantia dispozitivului Digipass trebuie sa platesti 20 de euro.

Visa Gold este valabil 24 luni si iti da posibilitatea de a emite unul sau mai multe carduri suplimentare.

Printre facilitatile de care dispui se numara: asigurari de calatorie care acopera si cazurile de deces prin accident, invaliditate, cheltuieli medicale de urgenta, pierderea bagajelor, intarzierea zborurilor sau raspunderea fata de terti.

In plus, dispui de reducere de 10% fata de tariful standard pentru inchirierea de automobile de la companiile partenere Credit Tiriac Bank.

Primesti si un tichet de intrare la Business Class Lounge din Aeroportul International Henri Coanda, pentru toate biletele cumparate de la biroul Austrian Airlines din Bucuresti.

Si BRD are un asemenea card Gold. Visa Gold este un card de debit, cu valabilitate de 24 de luni.

Detinatorii acestui card beneficiaza de asistenta de voiaj (obtinerea de informatii utile privind calatoria in care urmeaza sa plece, recuperarea si transmiterea bagajelor ajunse la o destinatie eronata, avansuri de fonduri etc.), asistenta medicala (avansuri pentru cheltuieli medicale, asigurarea cazarii pe perioada de convalescenta), asistenta legala (asigurarea reprezentarii legale, suportarea cheltuielilor juridice), dar si asistenta personala (rezervarea de bilete la diferite spectacole).

In plus, printre facilitati se numara asigurarea in cazul pierderii sau intarzierii bagajelor sau a cursei aeriene, anularii calatoriei, dar si asigurarea cheltuielilor medicale si de spitalizare, cat si a accidentelor din timpul deplasarilor in strainatate.

Iar prin intermediul serviciului Simplis Debit, iti poti achita si facturile de utilitati.

Mai mult, ai o gama larga de servicii optionale atasate (pachetele BRD Premium), prin care beneficiezi de multiple reduceri si avantaje, bancare si extra-bancare.

Cu Visa Gold de la BRD ai acces la o linie de credit de pana la cel mult 10.000 EUR, calculata in functie de venitul tau net.

Ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru a-ti achizitiona un card gold?

Afla ca trebuie sa indeplinesti o serie de conditii, pentru ca banca sa-ti emita un astfel de card gold.

La Alpha Bank, spre exemplu, trebuie sa fii rezident fiscal in Romania si sa ai un venit lunar net de minimum 2.500 RON. Pentru a depune o cerere de eliberare a unui AlphaCard Visa Gold iti sunt necesare o copie a cartii de identitate, acte doveditoare ale venitului si fisa fiscala (doar in cazul veniturilor din salarii sau asimilate salariilor).

Daca insa te tenteaza cardul visa gold al Bancii Transilvania, afla ca prioritate au persoanele cu cetatenie romana, intre 18 si 68 ani, angajati pe perioada nedeterminata sau beneficiari de venituri stabile pe teritoriul Romaniei (de cel putin 1000 de euro).

Limita creditului acordat este de maximum 10.000 de euro (sau echivalentul in lei).

La Leumi Bank insa, pentru a obtine un card gold, trebuie sa ai intre 20 si 70 ani si venit net lunar de minimum 3.000 de lei. In plus, ai nevoie de documente de identitate, o cerere de credit in formatul standard al bancii, documente justificative ale veniturilor si alte acte privind alte angajamente de plata ale tale si ale familiei tale.

Millennium Bank iti ofera un card gold pe baza analizei de venit sau a unui depozit colateral detinut la banca. Pentru asta ai nevoie de documentele care sa arate ca ai un venit permanent, o fisa fiscala (sau o adeverinta pe ultimele 12 luni), un document de identitate (si de casatorie, daca este cazul) si o factura de utilitati. Nu in ultimul rand trebuie sa completezi o cerere de obtinere a cardului de credit.

Si la OTP Bank trebuie sa indeplinesti niste conditii suplimentare legate de tipul de venit de care dispui.

In schimb, la Credit Tiriac Bank, cardul de debit Visa Gold poate fi obtinut foarte usor, doar cu actul de identitate, de orice persoana care a implinit 18 ani.