"Frauda a atins valoarea cea mai scazuta in tarile care au introdus tehnologia cu cip si PIN, iar frauda in comertul electronic este in curs de scadere", potrivit celor de la Visa Europe.

Aproximativ 44% din cei care au carduri Visa in Romania, folosesc tehnologia cu cip.

Din 100.000 de euro cheltuiti cu carduri Visa in Romania in perioada octombrie 2009 - septembrie 2010, doar sase euro au reprezentat frauda, adica de peste opt ori mai putin decat media la nivelul european.

De altfel, bancile din Romania au inceput deja sa faca trecerea de la cadrurile cu banda magnetica la cele cu cip.

De exemplu, Volksbank Romania a anuntat astazi ca a inceput procesul de trecere a tuturor cardurilor din portofoliu emise sub sigla VISA la tehnologia EMV, ceea ce permite emiterea de carduri cu cip incorporat.

Cardurile cu cip utilizeaza standardele globale EMV si asigura o securitate sporita in comparatie cu cele traditionale cu banda magnetica.

Potrivit bancii, cardurile cu banda magnetica aflate in circulatie in acest moment vor functiona normal pe toata perioada validitatii, urmand ca la momentul reinnoirii sau in caz de pierdere/deteriorare/furt sa fie inlocuite automat cu noile carduri cu cip.

Banca nu percepe comision pentru platile efectuate direct la comercianti atat in Romania, cat si in strainatate, iar valabilitatea cardurilor este extinsa la trei ani.