Astfel, jurnalistii de la Gandul spun ca anul trecut au fost furate aproape 5000 de masini in Romania, inclusiv autobuze. Dintre acestea, Politia a recuperat mai putin de jumatate. Marcile preferate de hoti au fost Volkswagen, Mercedes, Audi, BMW si Dacia.

Politia precizeaza ca cele mai multe dintre autovehiculele furate au fost autoturismele, dar au fost si cazuri in care hotii au preferat motocicletele, autocamioanele, tractoarele si chiar autobuzele.

Proiectul de act normativ prin care guvernul Boc era hotarat sa sprijine somajul tehnic - pentru a salva de la somaj cateva sute de mii de angajati - este aproape imposibil de aplicat, noteaza in editia de astazi Evenimentul Zilei.

Motivul? Mai-marii de la Munca au copiat, practic, un proiect legislativ realizat cu doi ani in urma, care a starnit un adevarat scandal, intrucat, din cauza unei formulari incomplete, nu a putut fi acceptat de inspectoratele teritoriale de munca. Actul spune ca de facilitatile prevazute de lege vor beneficia doar companiile care isi vor intrerupe complet activitatea, patronii sustinand ca acest lucru este imposibil.

Din Adevarul aflam ca angajatii de la uzinele Dacia Mioveni se pregatesc de greva, dupa ce conducerea refuzat sa majoreze salariile la nivelul cerut. Astfel, in timp ce salariatii cer o marire de 520 de lei, co0nducerea companiei franceze nu este dispusa sa dea mai mult de 170 de lei. Muncitorii sunt cu atat mai nemultumiti cu cat sunt obliogati sa lucreze la foc continuu pentru noul model Dacia Duster.