Comisioanele pot fi diferite de la o banca la alta, dar cele pe care le vom prezenta se intalnesc foarte des la bancile romanesti.

Vorbim in primul rand despre  comisionul de retragere a numerarului de la bancomat, despre comisionul de administrare, comision de interogare sold, comision de emitere a cardului, comision pentru plata intarziata, dar si despre cel mai nou comision, adica cel de asigurare a sumei folosite.

De exemplu, la OTP Bank, dobanda anuala efectiva pentru un card de credit este de aproximativ 22%, dar pe langa dobanda veti plati o taxa de administrare a cardului de 40 de lei pe an, un commision de administrare de 1,66 de lei pe luna (dupa primul an), un comision de retragere de la bancomat din tara si strainatate de 1% (minimum intre 5 si 10 lei).

Totodata, mai trebuie sa platiti 0,3 lei de fiecare data cand interogati soldul de pe card.

Perioada de gratie in care puteti rambursa intreaga suma fara sa platiti in plus este de 45 de zile. Lunar trebuie sa rambursati minimum 5% din sum ape care o cheltuiti.

La Bancpost, la un card de credit Visa Clasic veti plati, pe langa o rata de dobanda intre 24% si 28% pe an, un comision de emitere a cardului de 15 lei, un comision de administrare anuala de 30 lei, un comision de retragere de la bancomat de 2% din valoarea retrasa, sau un comision de interogare a soldului de 1,5 lei. Totodata, mai platiti , in cazul in care nu platiti lunar la timp minimul de 2,5% din suma cheltuita, veti plati 45 de lei comision pentru plata intarziata.

La un card de credit de la City Bank veti plati un comision de administrare de 40 de lei pe an, un comision de retragere numerar de 2% (minim intre 5 si 10 lei), un comision asigurare a sumei cheltuita de 0,59% pe luna. Dobanda anuala efectiva este de 29,99%.

La BRD, pentru cardul de credit Punct Card, veti plati un comision de gestiune card de 25 de lei pe an, un comision de gestiune lunar de 0,13 euro din suma pe care o folositi, comision de retragere la bancomatele din tara de 0,5% din suma retrasa, iar la bancomatele din strainatate, 1% plus 3 euro. Dobanda anuala efectiva este de 22%.