Ministerul va avea drept de avizare a proiectului bugetului de venituri si cheltuieli si actelor normative initiate de CNAS, precum si a planului de activitate, raportului anual si statutului acestei institutii, a declarat  ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau.

"Ministrul Sanatatii este invitat permanent al Consiliului de Administratie, prezideaza chiar, fara drept de vot. CNAS va raspunde in continuare in fata Guvernului si a asiguratilor, dar si in fata ministerului pentru intreaga activitate. In cazul celorlalte case de asigurare din subordinea Casei Nationale, respectiv pentru aparare, ordine publica, siguranta nationala si autoritatea judecatoreasca, sunt valabile mai departe prevederile legale care privesc casele judetene, dar la nivelul Casei Transport, Constructii, Turism este nevoie de avizul conform al Ministerului Turismului", a spus Ritli, potrivit Mediafax.

Ritli Ladislau l-a inlocuit in functie, in luna august, pe Cseke Attila, care a demisionat deoarece Ministerul Sanatatii nu a primit banii ceruti la rectificarea bugetara, iar CNAS nu era subordonata ministerului.

UDMR a anuntat atunci ca impreuna cu PDL s-a ajuns la un consens pentru ca CNAS sa fie coordonata de Ministerul Sanatatii.