Spre exemplu, un apartament costa 280 de lei pe noapte pentru doua persoane. Canapeaua este extensibila asa ca aici mai pot incapea cu usurinta inca doua persoane care nu mai platesc in plus decat micul dejun in valoare de 25 de lei.

Pretul este, din start, mai "prietenos" decat la agentii, iar conditiile de cazare sunt la fel ca ale unui hotel de 4 stele. Iar site-urile de profil abunda de astfel de oferte, mai ales din Mamaia. "Am postat pe un site cele 80 de apartamente, majoritatea clientilor au venit si anul trecut si acum doi ani, sunt familisti carora le place sa le gateasca, iar aici le cream toate conditiile: au bucatarie, frigider, cuptor cu microunde, absolut tot ce le trebuie", spune Constantin Zelca, proprietarul unui complex de apartamente.

Dupa ce s-a decis, turistul plateste o taxa de rezervare de circa 100 de lei. Daca vrea sa nu duca grija curateniei, are o extraoptiune. "Platesc extra pentru curatenie in fiecare zi si accepta ca proprietarii sa le schimbe cearceafurile in fiecare zi. Costa pana la 20 de lei in functie de marimea proprietatii", spune Marius Coman, proprietarul unei agentii imobiliare.

In varf de sezon, un apartament cu trei camere va costa chiar si 200 de euro pe noapte. In statiunile din Spania sau Grecia, in iulie, ceva similar costa intre 240 si 350 de euro pe noapte, cu toate taxele incluse.