Un sac de bani mai bine zis daca ne uitam la preturile celor mai scumpe ceasuri din lume. Acestea sunt de lux,create in serii limitate si pot ajunge sa coste intre 1 milion si 25 de milioane de dolari.Va intrebati cum arata si ce poate sa aiba un ceas care costa 25 de milioane de dolari?

De exemplu, un ceas de la firma Chopard, este decorat cu trei diamante in forma de inima, de 38 de karate, iar bratara ceasului e acoperita alternativ cu diamante albe si galbene.

In schimb, un ceas de mai bine de sase ori mai ieftin, adica unul de 4 milioane de dolari, marca Patek Philippe, afiseaza ora exacta in 42 de orase de pe glob. Bijuteria a fost vanduta unui miliardar asiatic care nu a vrut sa isi dezvaluie identitatea.

 Compania elvetiana Vacheron Constantin a lansat in 2005 colectia in serie limitata Tour de l’Ile, formata din sapte ceasuri cu afisaj dubla fata.

Ceasul are o structura complexa respectiv un calendar perpetuu, ora la care apune soarele si reprezentarea cerului noaptea.

Mai mult, ceasul de lux are unul dintre cele mai complexe mecanisme create vreodata, formate din 834 de piese, care a implicat circa 10.000 de ore de asamblare. Ceasul costa 1,5 milioane de euro.

Sky Moon Tourbillon, un alt model al brandului Patek Philippe indica ziua siderala, precum si fazele lunii, miscarea stelelor si costa 1,3 milioane de dolari.

La categoria “chilipiruri”, respectiv ceasuri care costa sub 1 milion de dolari intra o bijuterie adusa pe piata de compania elvetiana Hublot, care este decorata cu peste 500 de diamante negre.

Piesa de lux are un mecanism HUB Solo T tourbillon, format din 146 de componente.