Ministrul cu cei mai multi bani pusi deoparte este cel al Transporturilor, Radu Berceanu, care in conturi si depozite circa 807 mii de euro, din care 6.700 de euro sunt depusi in moneda nationala iar restul in valuta.

Pe locul al doilea, cu o suma depusa in conturi de peste 430 de mii de euro atat in lei cat si in valuta, se afla ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea.

Pe locul al treilea cu cei mai multi bani in cont este ministrul Muncii Mihai Seitan care are nici mai mult nici mai putin de 11 conturi si depozite deschise la sapte banci. Pe scurt, ministrul Muncii are pusi de-o parte pentru zile negre 227 de mii de euro, atat in lei cat si in valuta.

 Ministrul Justitiei Catalin Predoiu are in conturi peste 226 de mii de euro atat in lei cat si in valuta.

Cand nu este ocupat sa se certe cu studentii pe prevederile noii legi a Educatiei, ministrul Daniel Funeriu isi deschide conturi la banci din strainatate.

Mai exact, ministrul Educatiei are peste 188 de mii de euro in conturi la banci din Romania, Franta si Germania, peste 24 de mii de dolari din care circa 19 mii de dolari sunt plasati intr-un cont de la o banca din Statele Unite.
In plus, ministrul Funeriu mai are 1.260.560 de yeni intr-un cont deschis la o banca din Japonia.

Cei aproximativ 163 de mii de euro pe care ministrul Agriculturii Mihail Dumitru ii are in contrui si depozite in lei si valuta il pozitioneaza insa doar pe locul sase in topul ministrilor cu cele mai grase conturi.

Vasile Blaga, ministrul Administratei si Internelor sta linistit in criza cu cei 110.000 de euro din conturi si depozite, in lei si valuta.

Desi gestioneaza tot bugetul Romaniei si are o avere impresionanta, ministrul Finantelor Sebastian Vladescu are “un maruntis” de aproape100 de mii de euro in lei si valuta,suma care il pozitioneza pe locul patru in topul ministrilor cu cei mai multi bani in conturi.

Ministrul Mediului Laszlo Borbely are in total conturi si depozite bancare de aproape 89 de mii de euro, atat in lei cat si in valuta.

Nici ministrul Sanatatii Cseke Attila nu sta rau cu banii. Desi mai putin fata de colegii sai de la celelalte ministere, acesta are cash depus in banci de aproape 54 de mii de euro.

Ministrul Culturii si Cultelor, Kelemen Hunor are in conturi si depozite circa 39 de mii de euro in moneda nationala.

Ministrul Afacerilor Externe Teodor Baconschi are in conturi aproximativ 30 de mii de euro, plasati in doua conturi separate.

Chiar daca nu o sa va vina sa credeti, Adriean Videanu, ministrul Economiei, unul dintre cei mai instariti ministri ai cabinetului Boc are in conturi 22.418 euro, suma fiind infima in comparatie cu averea acestuia.

Acelasi lucru si in cazul Elenei Udrea. Potrivit declaratiei de avere, aceasta are conturi doar 14 mii de euro.

Cel mai sarac ministru este cel al Comunicatiilor, Gabriel Sandu care a declarat ca are zero lei in depozite si conturi. Ba mai mult, potrivit declaratiei de avere acesta are contractat un credit de 80 de mii de euro